La Nau Côclea, un Centre de Creació dedicat a la investigació, producció i presentació de projectes de cultura i d’art contemporàni, situat a Camallera (l’Alt Empordà) en mig de camps de blat que fa vora 18 anys que lluita per subsistir.
La Nau Côclea: una nau enmig del blat
Clara Garí i Miquel Berenguer van començar aquest projecte mig per atzar, amb l’ànim de posar en comú i donar a conèixer els seus treballs de so i imatge. A partir d’aquí va sorgir la idea de la Côclea, el cargol, la imatge d’espiral logarítmica que així com a patró de creixement a la natura va fer créixer paral·lelament aquest espai de pensament i creació. Després de molts esforços en sostenir i fer que el projecte agafés continuïtat durant tot l’any, van aconseguir que el Departament de Cultura confies en ells i els dotés anualment de considerables subvencions com a precursors de la cultura.
Aquest projecte que al principi es basava en fer exposicions a la temporada d’estiu, ha passat a ser un referent de l’art en les comarques Gironines. Com per exemple, amb el Festival Música13, que acull propostes de música experimental, art sonor, coreografies, electroacústica i performance.
Cartell del Festival Música 13
Disposa d’una sala polivalent per acollir tot tipus de projectes de diferents formats: música, performance, debats, dança i moviment, arts visuals… Realitzen tallers i seminaris sobre tecnologia, creació i pensament contemporani, dirigits a estudiants, creadors i artistes.
El jo i l’altre. Acció instal·lació de Pep Aimerich i Jordi Esteban
Nau Côclea dona la possibilitat de tenir artistes en residència, els quals duen a terme projectes en col·laboració amb la gent de la zona o amb la Nau Côclea mateixa. Es dona especial importància a la interacció amb altres entitats, col·lectius i associacions, es per això que treballen en festivals, institucions, empreses i associacions locals. La Nau dona suport i acompanya projectes emergents de creadors joves i propostes d’interacció amb la societat a nivell local. Artistes, gent de pas i residents formen un públic molt divers.
Des de Tònic volem donar suport a la preseverancia dels molts implicats i artistes que han fet que aquest projecte sobrevisqui a moltes vicissituds.
Esperem que aquest post t’hagi sigut útil. El pots compartir amb qui et sembla que li pugui interessar i ens pots contactar si tens alguna consulta. Recorda que també ens pots seguir a Google+, Facebook i Linkedin.